Categories
Noutati

Trei sfaturi de care sa tii cont pentru un transport al materialelor grele precis si in siguranta

Logistica si planificarea sunt cheile esentiale pentru transportul in siguranta al utilajelor grele. Sarcinile supradimensionate prezinta de cele mai multe ori o varietate de provocari care pot necesita mai multe metode de transport. Din fericire, cu o planificare corecta si instrumente potrivite, vei putea sa deplasezi in siguranta materiale grele sau chiar sa faci transport materiale de constructii.

Transportul utilajelor grele cum ar fi excavatoarele, tractoarele, stivuitoarele sau discurile agricole este esential pentru lucrari agricole si de constructie. Oricat de important este un utilaj pentru a finaliza o lucrare (indiferent de natura acesteia), la fel de important este sa te asiguri ca masinariile grele sunt livrate si transportate la timp. Unele companii au propriile vehicule pe care le folosesc pentru transport, in timp ce altele apeleaza la firme de transport pentru a deplasa utilajele.

Din pacate, multe companii au impresia ca transportul utilajelor grele nu este sigur, insa lucrurile nu stau deloc asa, deoarece un prestator bun de servicii de transport va reusti sa iti indeplineasca toate asteptarile. Treaba ta este, in schimb, sa pui intrebari si sa faci o analiza a pietei inainte de a contracta o firma de transporturi.

In articolul de azi iti prezentam cateva lucruri de care trebuie sa tii cont pentru un transport in siguranta al materialelor grele:

Sfatul 1

Alege corect firma de transport cu care vrei sa lucrezi. Daca compnia ta nu opereaza in-house acest proces, reteaua de parteneri si furnizori este potrivita pentru a incepe cautarea activa a unei firme bune de transport. Odata identificata, va trebui sa stii foarte bine ce iti doresti, sa iti marchezi obiectivele si ruta clara. Pune intrebari si nu lasa nimic la voia intamplarii. Partenerii de business potriviti vor comunica sincer si deschis intotdeauna.

Sfatul 2

Dupa ce ai pus intrebarile de baza, e timpul sa stii daca acesta cunoaste cum se transporta articolele mari. Mai ales daca va trebui sa faci transport utilaje agricole sau de echipamente constructii. Unele din intrebarile la care va trebui sa primesti raspunsuri sunt:

  • Ce metoda de transport va fi utilizata pentru expedierea echipamentului?
  • Echipamentul de expediere poate sa reziste la orice pericol care ar putea aparea pe drumuri?
  • Echipamentul are nevoie de acoperiri speciale pentru a fi protejat in timpul transportului?

Unele echipamente necesita permise inainte de a fi expediate. Acesta este un alt motiv pentru care trebuie sa discuti cu furnizorul de transport. Pentru ca marfa transportata sa ajunga la destinatie in siguranta, asocierea cu o firma specializata in transport materiale construtii este de incurajat.

Sfat 3

Optimieaza-ti costurile! Unele utilaje necesita sume aditionale, dar daca expediezi echipamentul intr-un mod corespunzator, vei evita cheltuirea sumelor aditionale prin indepartarea unor parti din utilaj. Aici ne referim la excavatoare sau macarele de unde se poate retrage un brat sau o piesa pentru a evita desemnarea echipamentului ca o sarcina grea. De asemenea, poti reduce greutatea echipamentului si reduce costurile prin indepartarea accesoriilor si atasamentului. In cele din urma, bugeteaza niste bani in plus pentru permisele adaugate daca trebuie sa transporti o incarcatura supradimensionata.

Categories
Noutati

Strategia in business: Recomandari de care sa tii cont atunci cand transporti echipamente pentru utilaje de constructii

Cand esti antreprenor, obiectivul principal este sa nu iesi in pierdere. Niciodata! Iar daca se intampla cumva, inveti din greseli si mergi inainte. Pandemia a afectat toate domeniile de lucru, inclusiv pe cel de transporturi. Dar cu putina determinare si spirit antreprenorial, lucrurile functioneaza asa cum trebuie. Lucrand cu diversi clienti care isi externalizeaza parti din business si cer ajutor cand au nevoie, respectul este esential. Iar „NU SE POATE” este o expresie pe care nu o folosesti in raport cu partenerii de business, nu-i asa?

De aceea, daca intentionezi sa transporti echipamente cu camioane grele trebuie sa te pregatesti din timp si sa faci un research pe masura. Acest lucru iti va economisi timp, energie si bani. De asemenea, va fi mai putin stresanta transportarea in sine a echipamentelor. Iata deci, cateva lucruri de care sa tii cont inainte de a folosi camioane grele:

Stabileste dimensiunile exacte ale echipamentului

Esential cand faci transport de utilaje este sa cunosti dimensiunile exacte. Ultimul lucru pe care ti-l doresti este ca echipamentul tau sa se blocheze intr-un tunel ori sub un pod. Nu te baza neaparat pe specificatiile primite de la producator. In schimb, masoara-l singur sau alaturi de echipa ta.

Intervalul de timp este esential

Transportul rutier agabaritic nu este ceva ce poti face pe ultima suta de metri. Tipul de transport echipamente constructii pe care il faci si obiectele pe care urmeaza sa le transporti au nevoie de saptamani, chiar luni pentru a fi gata pregatite. Si de indata ce consideri ca ai nevoie de camioane grele, pregatirea isi ia startul firesc.

Astfel, obtine permisele corespunzatoare fara de care un transport pentru utilaje de constructii ar fi imposibil. S-ar putea ca in unele cazuri sa ai nevoie de permise pentru fiecare stat european, chiar si pentru unele tari membre in Uniunea Europeana. Si da, aceste permise costa bani, iar obtinerea lor poate dura saptamani intregi. Esential este ca dupa ce ai hotarat ruta de transport sa soliciti permisele cat mai curand posibil.

Pregateste-ti echipamentul pentru transport

Asigura-te ca stii sigur modul de transport echipamente constructii. Adica, transporti tot echipamentul sau compartmentezi piese diferite? Producatorul de la care cumperi marfa ar trebui sa stie deja cum sa iti pregateasca echipamentul pentru a fi transportat. Mai mult decat atat, nu uita sa cureti echipamentul . Utilajele de constructii care sunt acoperite de namol sau murdarie vor adauga greutate, iar costul transportului va creste. Trebuie sa faci un transport utilaje cat mai curand? Contacteaza-ne azi deoarece flota rologis.ro dispune de toata gama de camioane precum prelate, auto platforma, obloane sau transport agabaritic.

Categories
Noutati

Ce trebuie sa stii despre transportul utilajelor agricole

Intr-un articol anterior iti aratam ce trebuie sa stii despre transportul de autoturisme. Transportul de utilaje agricole, desi este tot o operatiune de transport, prezinta unele particularitati ce trebuie avute in vedere, in special cand vine vorba de utilaje agricole voluminoase precum combinele de mari dimensiuni.

In primul rand, vom stabili ce fel de utilaje agricole vrei sa transporti – tractoare, pluguri, discuri, semanatoare, cultivatoare, balotiere, cositoare, grape etc. Dupa aceea, vom stabili locul de preluare si locul de predare al utilajelor pe care ai nevoie sa le transporti, respectiv data la care doresti sa iti fie livrate utilajele. In functie de aceste detalii, vom planifica transportul fie in regim grupaj, fie in regim exclusiv. Rologis iti sta la dispozitie inclusiv pentru transporturi de utilaje agricole in Europa.

In cazul in care ai nevoie sa transporti un utilaj agricol agabaritic, Rologis dispune de toata experienta si infrastructura necesare pentru realizarea cu succes a transportului. Ne vom ocupa atat de intocmirea documentatiei, cat si de relatia cu autoritatile ce vor fi in permanenta legatura cu soferul nostru.

Dupa conceperea ofertei personalizate si discutarea acesteia, vom incheia un contract de transport utilaje agricole. Acesta va stipula atat clauza de raspundere integrala a noastra in calitate de transportator, cat si modalitatea de plata integrala la momentul receptiei utilajului agricol. In calitate de profesionisti in transporturi, in general, si in cele de utilaje agricole, in special, ne asumam sa iti livram cu succes utilajele inainte de a ne plati, astfel incat, spre deosebire de alte firme de transport, nu percepem niciun avans.

Transportul efectiv al utilajelor agricole este realizat de catre echipa de profesionisti de la Rologis. Toata experienta acumulata in urma miilor de transporturi efectuate pana in prezent ne-a permis sa elaboram atat proceduri de lucru foarte clare, cat si bune practici menite sa asigure succesul fiecarui transport de utilaje agricole pe care il efectuam – fara exceptie.

In cazuri deosebite, un inginer delegat al Rologis va analiza sarcina utilajelor, distributia greutatii si pozitia centrului de greutate pentru a pregati asigurarea cea mai eficienta a acestora.

Tot din experienta acumulata stim ca e probabil sa ai nevoie de mai mult de un singur transport pentru diverse utilaje agricole in diferite perioade (semanat, recoltat etc.), asa ca iti vom oferi toata flexibilitatea necesara si conditii financiare avantajoase.

Asadar, in cazul in care esti in cautarea unui partener de transport (ci nu doar a unei firme de transport), partener care sa preia toata responsabilitatea pentru tine, astfel incat sa te poti concentra asupra agriculturii, atunci ai ajuns unde trebuie. Te asteptam cu drag.

Categories
Noutati

5 pasi pentru un transport de autoturisme reusit

Daca citesti acest articol, inseamna ca esti o persoana fizica sau juridica care are nevoie sa transporte un autoturism (sau mai multe) si doreste sa stie cat mai multe despre intregul proces pentru a lua o decizie de colaborare in deplina cunostinta de cauza. De aceea, in acest articol iti prezentam toti pasii necesari pentru un transport de autoturisme reusit, atat la nivel national, cat si la nivel european.

1. Discutie telefonica sau intalnire pentru intelegerea nevoilor clientului

Este esential sa stabilim aspecte precum locul de preluare si locul de predare al autoturismului, cat de repede aveti nevoie sa va fie livrat autoturismul, precum si care sunt formalitatile ce trebuie indeplinite de echipa Rologis pentru a putea prelua autoturismul (ex. reprezentare in relatia cu un dealer autorizat strain).

2. Procedura interna de actualizare a planului de transport autoturisme

In functie de aceste aspecte, este actualizat planul intern de transport autoturisme, respectiv traseul de parcurs de catre platformele Rologis ce se afla permanent in cursa (regim propriu sau inchiriere), daca autorismul tau va fi preluat alaturi de alte autoturisme (in regim grupaj) sau singur (in regim exclusiv) ori alte pregatiri pe care trebuie sa le indeplinim (ex. documentatie vamala, documente speciale de transport autoturisme).

3. Oferta personalizata de transport autoturisme

Procedura interna descrisa la pasul nr. 2 a fost special conceputa pentru a ne optimiza costurile si, implicit, preturile foarte competitive pe care le putem oferi clientilor nostri. Astfel, dupa ce intelegem nevoile tale si le integram in planul intern de transport autoturisme, iti vom trimite o oferta personalizata pe care, apoi, o vom discuta impreuna.

4. Incheierea contractului

Dupa discutarea si acceptarea ofertei, vom incheia un contract de transport autoturisme. Acesta prevede inclusiv raspunderea noastra in calitate de transportator profesionist pentru autoturismul transportat. De asemenea, o alta conditie foarte avantajoasa pentru tine in calitate de client al Rologis consta in plata transportului la momentul receptionarii autoturismului – spre deosebire de alte firme de transport, nu percepem niciun avans pana nu finalizam cu succes transportul autoturismului tau.

5. Transportul efectiv al autoturismului

Rologis dispune de tot ce este necesar pentru a-ti transporta in siguranta autoturismul: experienta, soferi profesionisti foarte bine pregatiti, platforme la cele mai noi standarde, asigurare CMR de pana la 200.000 Euro, proceduri de lucru perfectionate de-a lungul timpului si urmarirea transportului prin comunicarea cu dispeceratul nostru.

Dupa cum probabil ai observat din insasi structura acestui articol, precum si a modului de lucru, aici, la Rologis, avem o abordare procedurala si etapizata ce ne-a asigurat succesul in miile de transporturi de autoturisme efectuate pana in prezent atat la nivel national, cat si la nivel european. Contacteaza-ne si lasa totul pe seama noastra!

Categories
Noutati

Trei mituri demontate despre transportul utilajelor de constructii

Daca detii o firma de constructii stii cat este de importanta reteaua de furnizori. Piata de constructii din Romania a crescut cu 17% fata de 2017, fiind in continua crestere desi epidemia cu Covid-19 a temperat-o putin. Astfel, in 2020 piata de constructii locala a ajuns la aproximativ 90 de miliarde de lei.

Si cum tot este interconectat, rologis.ro are grija intotdeauna sa asigure cea mai rapida si sigura cale pentru transport echipamente constructii.

Iata de ce ne-am hotarat sa demontam cateva prejudecati sau mai bine zis mituri care circula in industrie privind transportul utilajelor de constructii.

Transport utilaje constructii nu este sigur

Multe firme sunt ingrijorate de transportul echipamentelor si materialelor de constructii deoarece considera ca este nesigur. Desi au in grija echipamente extrem de scumpe, serviciile de transport cu experienta au cunostintele necesare pentru un transport fara probleme. Pentru a elimina orice dubiu iti sugeram sa intrebi in amanuntime despre procesul de transport utilaje constructii. Comunicarea face diferenta intotdeauna!

Preturi confuze

Serviciile de transport utilaje de constructii nu trebuie sa iti para neclare sau lipsite de coerenta. Dimpotriva! Daca partenerul tau este o firma de transport cu experienta aceste neajunsuri vor fi usor evitate. Cand observi ca preturile de expediere sunt inconsistente trebuie sa iei in seama faptul ca lucrezi cu o companie care nu are suficienta experienta pentru a-ti o oferta corecta. Iar pentru noi, raportul calitate-pret este esential, datorandu-i tot succesul nostru. De aceea, iti recomandam sa faci un research detaliat inainte de a angaja o firma de transport si  astfel te vei asigura ca ai ales furnizorul potrivit.

Pretul cel mai mic este optiunea cea mai buna

Serios?!  De cate ori ai aplicat in viata de zi cu zi aceasta filosofie si chiar a functionat?

Din contra, cand alegi oferta cu cel mai mic pret asteapta-te la un serviciu pe masura. Una dintre greselile obisnuite pe care le fac multe companii (mai ales cele aflate la inceput de drum) in ceea ce priveste serviciile de transport materiale constructii sau utilaje este alegerea pretului cel mai mic, considerand ca nu face diferenta.

De altfel, noi te intelegem ca vrei sa castigi bani si sa economisesti (mai ales in aceasta perioada incerta din punct de vedere financiar), dar alegerea unui furnizor care are oferta de preturi cea mai joasa nu va duce pe termen lung la reusitele sperate.

De aceea, conteaza pe rologis.ro pentru a face transportul echipamentelor de constructii un real succes, avand cunostintele, abilitatile si contand pe experienta unei echipe dedicate si profesioniste.

Sursa foto: Pexels

Categories
Noutati

Provocari 2020: Care sunt avantajele transportului rutier in perioada actuala

Stiai ca, la nivel european Romania a devenit unul dintre cei mai activi jucatori din domeniul transporturilor de marfuri? Cu toate ca pandemia a afectat enorm industria auto si desi, in tara au fost inmatriculate cu 42,4% mai putine autovehicule, tendinta pietei este in crestere. Cele mai vandute marci sunt Dacia, Skoda, Volkswagen, Renault si Hyundai.

Astfel, oamenii continua sa cumpere masini, iar serviciile de transport autoturisme functioneaza la capacitate maxima.

De altfel, sunt cautate din ce in ce mai mult masinile second hand, iar pretul lor a crescut in 2020, semn ca pandemia a afectat enorm modul in care oameni cumpara. Potrivit hotnews.ro, era masinilor electrice isi face simtita prezenta, insa al doilea val nu se stie exact cum va schimba industria auto si a transporturilor.

Modul de gandire al multor oameni s-a schimbat, preventia si siguranta fiind pe buzele tuturor. De aceea, multi dintre cei care foloseau mijloace de transport in comun, au cumparat sau se gandesc serios sa achizitioneze masini personale.

Fie ca vorbim despre transport echipamente constructii sau transport utilaje agricole, piata transporturilor in Romania a fost afectata enorm de Covid-19. Cu toate acestea, specialistii sunt optimisti, privind lucrurile ca pe o provocare si o situatie temporara.

Avantaje 2020 transport rutier

  • una dintre valorile de baza ale firmei rologis.ro este flexibilitatea. Un aspect care face diferenta din ce in ce mai mult in domeniul acesta. Provocarile actuale ne fac sa gandim si sa actionam deschis si cooperant, atat in relatia cu furnizorii, cat si cu clientii, incercand sa solutionam intr-un timp cat mai scurt cerintele fiecaruia
  • servicii rapide si diversificate deoarece dispunem de o flota mare, acoperind o gama diversa de transporturi utilaje agricole, autoturisme sau materiale de constructii
  • comunicarea este vitala, astfel ca, indiferent daca transportam utilaje sau marfa in Romania sau in afara, soferii nostri o sa fie permanent in contact cu departamentul de logistica al clientului

Transporturile sustin agricultura, industria auto sau cea a constructiilor. Oricum ar fi, oamenii au nevoie de marfuri, iar circulatia bunurilor nu are cum sa se opreasca. 2020 este un an dificil si desi, fiecare domeniu de munca a fost extrem de afectat in perioada pandemiei, suntem de parere ca flexibilitatea este pionul principal in orice situatie.

Este un lant trofic care daca va fi intrerupt, va aduce colaps financiar pe toate palierele economice. De aceea, facem tot ce depinde de noi pentru a gasi rezolvari prompte la toate nevoile clientilor nostri.

Sursa foto: Pexels

Categories
Noutati

4 motive pentru care este bine sa apelezi la o firma de transporturi

In calitate de antreprenor, important este sa gasesti modul cel mai economic pentru a-ti gestiona businessul. De multe ori acest lucru implica sacrificii, dar un om de afaceri va cauta mereu sa lucreze inteligent. Asta inseamna sa profiti de serviciile deja existente, pentru a imbunatatii functiile comerciale ale firmei.

Fie ca detii o firma de constructii, de autoturisme sau te-ai lansat in agricultura, principal este sa gasesti compania de transport potrivita nevoilor tale. Daca inca nu te-ai decis asupra beneficiilor pe care o firma de transporturi le poate oferi, iată mai jos, câteva argumente pentru a face o schimbare benefică business-ului tău:

Experienta

Se stie deja ca industria transporturilor nu este doar competitiva, ci si dificila. Este nevoie de personal cu experienta, apt sa faca fata problemelor care pot aparea. Ba mai mult, trebuie luate in calcul atestatele, autorizatiile, birocratia in general, taxele de vama sau infrastructura terestra.

De recomandat este sa angajezi cea mai buna firma din domeniu atunci cand vine vorba de transport materiale constructii. O firma care pune pret pe calitate, va angaja numai soferi experimentati si calificati, pregatiti atat pentru transporturi interne, cat si in afara tarii.

Varietate si disponibilitate

Pentru ca o firma de transport sa intruneasca necesitatile diverse ale pietei trebuie sa dispuna de o flota variata. Daca ai nevoie de transport utilaje agricole sau de transport autoturisme este necesar ca firma sa aiba disponibilitate 24/24 si 7/7.

De aceea rologis.ro dispune de o gama diversa de camioane: autoplatforme, obloane, prelate, cat si camioane pentru transport agabaritic. Mai mult decat atat, calitatea isi spune cuvantul de aceea flota trebuie intretinuta continuu, si echipata corespunzator pentru ca marfa sa fie transportata in siguranta la destinatie.

Rentabilitate

Nu este necesar sa iti incarci afacerea cu costurile de gestionare a unui departament de logistica. Fa-ti viata mai usoara! In majoritatea cazurilor pur și simplu nu este viabil atunci cand ai la indemana serviciile de calitate ale unei firme de transporturi.

De exemplu, daca detii o firma de constructii, materialele de ordinul tonelor trebuie transferate  in siguranta pe santier. Un transport de utilaje constructii este reusit cu ajutorul nostru! Apeleaza cu incredere la serviciile noastre deoarece, dispunem de vehicule de transport specializat de utilaje si diferite modele de autoutilitare.

Incredere si respect

Daca marfa nu este predata la timp, intregul procesul are de suferit. Astfel, se pot pierde bani, se pot rupe contracte si seriozitatea furnizorilor este pusa la indoiala. De aceea, este foarte important ca livrarea sa aiba loc la timp. Indiferent ca este vorba despre servicii de transport utilaje agricole sau transport utilaje constructii, in Romania sau in Europa, firma transportatoare se va asigura ca alege cea mai buna ruta pentru livrarea marfii in timpul indicat de contract.

Profesionalismul, experienta, dar mai ales increderea clientilor ne face mai puternici. Lasa grija logisticii pe umerii nostri si ocupa-te de succesul afacerii tale.

Sursa foto: Pexels

Categories
Noutati

Transportul materialelor de constructii

Sectorul constructiilor se afla pe o panta ascendenta, indiferent ca vorbim despre constructii rezidentiale, comerciale, edilitare sau industriale. Pentru a face posibila realizarea constructiei, insa, materialele de constructii trebuie transportate dinspre depozitul producatorului sau distribuitorului spre santier.

De la cherestea in diversele sale forme (ex. grinzi, dulapi, sipca) la diverse tipuri de metale (ex. otel, fonta, fier) la ciment, beton, mortar, nisip, pietris, bitum, marmura, caramizi sau BCA, toate aceste materiale de constructii sunt esentiale in constructii. Nu sunt doar esentiale, ci sunt necesare in cantitati foarte mari, de ordinul tonelor.

Materialele de constructii sunt, insa, doar o parte din intreaga ecuatie. Pe santiere, in special pe cele medii si mari, sunt deseori folosite si utilaje de constructii precum mini excavatoare, mini incarcatoare, buldoxcavatoare, buldozere, gredere sau masini de frezat asfalt. Spre deosebire de materialele de constructii ce trebuie transportate de regula in autobasculante, cunoscute si sub denumirea de camioane basculante, utilajele de constructii sunt transportate cu ajutorul camioanelor sau autotrailerelor echipate cu platform plina, rampe hidraulice si troliu.

Alaturi de utilaje, pe santiere trebuie transportate si echipamente precum schele, compresoare sau generatoare de energie. Atat materialele de constructii, cat si utilajele si echipamentele trebuie transportate in conditii de maxima siguranta. Incarcatura trebuie asigurata, iar camionul trebuie sa respecte o serie de cerinte in functie de criterii precum tipul, volumul si greautatea incarcaturii, distanta ce trebuie parcursa sau tipul de drum.

In cele din urma, pe santier, in afara de materiale de constructii, de utilaje si echipamente, cea mai importanta componenta, fara de care nu poate fi realizata nicio constructie, este componenta umana – muncitorii. Cu exceptia cazului in care sunt relocati in proximitatea santierului, muncitorii trebuie transportati de la locuintele acestora spre santier si invers.

Aici, la Rologis Concept, dispunem de toate mijloacele de transport necesare firmei dumneavoastra de constructii. De asemenea, soferii nostri au experienta vasta in transportul materialelor de constructii, in transportul utiljaleor de constructii, precum si in transportul angajatilor, atat in Bucuresti si Ilfov, cat si in restul tarii.

Pentru a va trimite o oferta personalizata, va rugam sa ne trimiteti urmatoarele detalii referitoare la cererea dumneavoastra de transport: adresa depozitului unde se afla materialele, utilajele sau echipamentele ce trebuie transportate ori adresele angajatilor, adresa santierului, ce tip de materiale doriti sa transportati, precum si cantitatea. Profesionalismul echipei noastre va asigura satisfactia dumneavoastra, prin livrarea rapida a transportului in conditii de maxima siguranta a incarcaturii, ce va ajunge la destinatie fara nicio pierdere. Bineinteles, veti beneficia de asistenta noastra pe intreg parcursul colaborarii, 24 de ore din 24.